Mederjárás a Csallóközben, az Öreg-Duna medrében! Fekete Zoltán, bősi erdész, igazi, felejthetetlen túrára viszi Önöket. Fedezze fel Kukkónia csodálatos világát! 

A holtágak jellemző képét adják a Csallóköz vízi élőhelyeinek. A Duna ezen „mellékhajtásai“ régebben keresztül-kasul átszőtték a vidéket, elvezették és kordában tartották magas vízálláskor az emelkedő vizet, itt-ott engedve csak a nagyobb árvizek erejének. Nagy részük mára eltűnt, feltöltődött, vagy éppen feltöltötték a termőterület növelése érdekében. Csupán a nagy folyamok mentén maradt belőlük hírmondó. Pedig szerepük jelentős – az állatok és a növények nélkülük nem maradnak fenn. A Csallóközben csak néhányan ismerik behatóan eme különleges erdőnek, az ártérnek a titkát. Fekete Zoltán, bősi erdész, igazi, fejthetetlen túrára viszi Önöket. Elmondása szerint hasonló élménytúrán csak ITT, a Csallóközben vehet részt az ember.

Árjegyzék:

A rövidebb, 2 órás túra kb. 6 km:

gyerekek (10 éves korig): 3,50 euró
             (10-15 éves korig): 4 euró
felnőttek: 8 euró
iskolás csoportok: alapiskolák (min. 8 fő): 3,50 euró/diák
                              középiskolák (min. 8 fő) 4 euró/diák

A hosszabb, 4-5 órás túra kb. 12 km:

felnőtt jegy: 8 euró

gyermek (15 éves korig): 3,50 euró

középiskolás (15 év felett): 4 euró

Az ár tartalmazza: vezetés, gyermekeknek 0,5 l Kukkonia kakaó, felnőtteknek 0,5 l Pí víz, 1 zacskó almacsipsz.

A túrán vízálló, meleg cipőben, bakancsban és öltözetben ajánlott részt venni! Vizet, teát és szendvicset hozzon magával! (Sáros és vizes terepen túrázunk.)

Információ: +421 905 876 134

Fotógaléria
Cookies