A Csallóköz - Kukkónia

Isten hozott a varázslatos Csallóközben, Európa legnagyobb folyamközi szigetén, ahol valaha tündérek is éltek! Ezért hívták Tündérkertnek, Aranykertnek és nevezték Kukkoniának is ezt a mesebeli vidéket. A sziget varázslatos természeti környezettel büszkélkedhet, élményeket rejt és utazásra csábít. A Csallóközben csodák várnak, gyere el és rád találnak!

Rendezvények

Jó étvágyat!

A legjobb csallóközi ételek helyi alapanyagokból készülnek. Az itt lakók közül mind többen fedezik fel nagyanyáik és dédszüleik fortélyait, s elevenítik fel azok egyszerű ételeit, melyet a modern kor elvárásaihoz igazítanak. A helyi hagyományokból táplálkozó ételköltemények az éttermek étlapjain is előkelő helyet foglalnak el. S hogy mi a titkuk? A tiszta forrásból származó minőségi alapanyaghoz gondoskodó szív és lélek is dukál – csupán ennyi a csallóközi gasztronómia titka.
Tovább

Legyen a vendégünk!

Kínálatunkban a régió legjobb szállodáit, panziót talája. A csallóközi szállodák közül a várkonyi Hotel Amade Château a TREND értékelése alapján a legjobb szlovákiai szálloda díját nyerte el az elmúlt pár évben.
Tovább

Történelem

Még a történelmi előidőkben keletkezett az a rengeteg néprege, mely a Csallóközben évszázadokon át élt az egykor itt megtelepedett nép ajkán. Táltosoknak vélt pásztorok és boszorkánysággal vádolt vénasszonyok mesélték a hosszú téli estéken, hogy a Csallóköz szigetét az ősidőkben földöntúli hatalommal bíró tündérek, jóakaratú lidércek, mesebeli villik, bömbölő sárkányok, fanyűvő óriások és más efféle csodalények lakták.
Cookies